Category

Products

Memperkenalkan Batik Analyzer pada Indonesia Industrial Summit 2019

By | Events, Products, Reports

Pada acara Indonesia Industrial Summit (IIS) 2019 yang digagas oleh Kementerian Perindustrian dan diselenggarakan selama dua hari yaitu 15-16 April 2019 di ICE BSD, Tangerang, Banten, DyCode berkesempatan untuk memperkenalkan salah satu produk kami yaitu Batik Analyzer. Batik Analyzer sendiri merupakan hasil kerjasama DyCode dengan Balai Besar Kerajinan Batik (BBKB) dan Kementerian Perindustrian yang berfungsi untuk menganalisis jenis batik.

Batik Analyzer merupakan aplikasi yang menggunakan teknologi berbasis Artificial Intelligence (AI) dengan tambahan kamera khusus dengan tujuan untuk secara otomatis membedakan jenis batik yaitu batik tulis, cap, print warna, print malam, dan cetak warna. Dengan adanya aplikasi ini dapat mempermudah validasi keaslian batik tanpa harus menggunakan alat laboratorium yang besar dan rumit.

Untuk menggunakan aplikasi ini, pengguna cukup mengambil foto melalui kamera ponselnya sehingga sangat efektif dan mudah digunakan. Wakil Presiden Jusuf Kalla dan Menteri Perindustrian Airlangga Hartarto yang turut menghadiri acara ini berkesempatan melihat langsung penggunaan aplikasi Batik Analyzer. Hingga saat ini penggunaan Batik Analyzer tidak diperuntukkan untuk umum melainkan hanya untuk kalangan Kementerian Perindustrian dan BBKB.

Sesuai dengan tema acara ini yaitu “Implementasi Making Indonesia 4.0 Menuju Negara 10 Besar Ekonomi Dunia”, DyCode sebagai perusahaan pengembang teknologi dengan bangga dapat berpartisipasi dan berkontribusi secara nyata dalam melestarikan batik sebagai budaya Indonesia di era industri 4.0 ini.

Bike-sharing App For Yogyakarta’s JogjaBike is Now Available For Android and iOS

By | Mobile Apps, Products

As one of the famous tourist destinations in Indonesia, Yogyakarta realizes the importance of transportation to accommodate tourists who want to get around the city. For this reason, bicycle rental services using the application is one of the right solutions.

DyCode collaborates with JogjaBike and DycodeX to create a bike-sharing application that makes it easy to rent bicycles with a mobile application. This application is connected to the designated bikes, so users can monitor how long the bike is used and determine its route. Some of the main features in this JogjaBike application include smart lock using QR Code, real-time route calculation, and emergency contact when there are obstacles in using JogjaBike.

The app is quite simple. After downloading the application from Google Playstore or iOS Appstore, users are asked to register first. Users can see where JogjaBike is available which is spread over several stations. When riding a bicycle, users can find out the route from current position to the station along with its distance (in kilometers). When an emergency situation occurs such as a bicycle damage or an error during lock / unlock, the user can directly contact JogjaBike officers who will come soon to help. Users can also see travel history using bike-sharing, and how much it costs. As per December 2018, JogjaBike charges a tariff of IDR 10,000 for one hour of usage.

This bicycle and bike-sharing management system app is one step to realize smart city with a transportation mode that is integrated with mobile technology. The DyCode team designed this app by putting forward the full integration of the entire system so that the hardware and software are interconnected in a bike-sharing ecosystem.

Mobile App To Make Planning Trip Easier

By | Mobile Apps, Products, Services

Planning a trip sometimes requires a lot of preparation. Looking for interesting places to visit while knowing the road conditions are very necessary to prevent any wasted time. For this reason, a national automotive company needs an application that can provide information to make it easier for consumers to plan their trips. In addition, this application must also be able to provide solutions in times of emergency.

DyCode built a mobile application that provides some information such as tourist attractions, reports on road conditions with the capability of serving real time data. Through this app, users can plan their trips more accurately. The user can search interesting places, and will get notification to reach the destination in an effective route. This mobile app also provides an emergency contact feature that can directly contact the nearest authorized service center when car trouble occurs.

Web Application For Medical Check Up Appointment

By | Products, Reports

Healthcare is one of the main priorities of every human being. Nowadays every health care provider must be able to develop more sophisticated services to serve public health in order to keep up with modern lifestyle and technology advancement. One way to maintain the healthcare services is by providing medical check up appointment and transaction management service through a web application.

A leading healthcare company asked us to develop a web app for medical check up appointment, supported with online payment system. They want to use a system that easy to access and easy to use by their customer. Therefore, DyCode built the web app to accommodate people’s needs in scheduling their medical treatment without hassle and more practical. The web system can be accessed 24/7 and can be done seamlessly. Patient can also pay the medical bill through online payment system in the web app. From the client side, they can easily compile every patient’s health reports

_The web app development is using CI as the Front-end and back-end system, and Midtrans to simplify the client-side online payment system. Hopefully with this web app, people can raise more awareness on the importance of health check schedule in the midst of their busy life and health care providers can improve their services.

4 (plus 1) Apps by DyCode Untuk Upgrade Mudik 2016 Kamu, GRATIS!

By | Mobile Apps, Products, Uncategorized

Lebaran sebentar lagi! Hari penuh perayaan ini identik di Indonesia dengan kegiatan mudik, sebuah perjalanan panjang menuju kampung halaman untuk bertemu keluarga dan sanak saudara. Namun seperti yang beberapa dari kita alamin, mudik itu nggak selamanya asyik, ya, nggak? Macet, belum lagi panas dan teriknya perjalanan bikin pengalaman mudik jadi stres.

Tapi mudik nggak harus stres, kok! Kenapa? Karena deretan aplikasi recommended buatan DyCode di bawah ini bakal bikin pengalaman mudik kamu jauh lebih menyenangkan! Aplikasi apa aja, tuh? Yuk, simak deretan apps bawah ini, yang semuanya made by the creative hands of DyCode’s devs! Yang paling penting, semuanya GRATIS!

ANAVIGO (Android / iOS)

ANAVIGO adalah aplikasi navigasi dari Astraworld yang bisa ngelakuin lebih dari aplikasi navigasi biasa! (DyCode adalah partner development Astraworld untuk ANAVIGO.)

Key feature: Dengan fitur car emergency reporting, kamu nggak usah takut mogok karena tinggal laporin via ANAVIGO, dan Astra akan siap perbaiki, dimanapun kamu!

FoodGasm (Android / iOS)

FoodGasm cocok buat kamu yang suka makan di kafe atau restoran karena bisa nunjukin mana yang paling deket dengan lokasi kamu sekarang. FoodGasm udah ada di kota-kota besar seperti Bandung, Jakarta, Bali, Jogjakarta, dan Solo, jadi kamu nggak perlu khawatir kalau laper dan butuh tempat makan yang cozy pas mudik!

Key feature: Pesan tempat atau bahkan makanan yang kamu pengen langsung dari aplikasinya!

Movreak (Android / iOS)

Movreak adalah aplikasi buatan DyCode yang pas banget buat kamu yang lagi nyari film-film yang sedang tayang di kota kamu. Plus, kamu juga bisa baca review film yang pengen kamu nonton dari Movreak users, dan nulis review kamu sendiri!

Key feature: Movreak bisa tunjukin jadwal film yang tayang di bioskop terdekat kamu!

Jepret Story (Android)

Jepret Story cocok banget buat kamu yang nggak mau kehilangan momen lebaran. Selain bisa mengedit foto dengan banyak pilihan filter, kamu juga bisa bikin customizable postcard yang bisa dibagikan ke orang-orang terdekat kamu.

Key feature: Bikin album foto lebaran dari sosmed kamu nggak pernah semudah ini! Caranya tinggal set up hashtag, semua foto di sosial media kamu secara otomatis terkumpul.

KTB Mitsubishi Motors (Android / iOS)

KTB Mitsubishi Motors adalah sebuah aplikasi dari distributor resmi Mitsubishi Krama Yudha Berlian Motors yang bagaikan memiliki seorang dealer mobil di dalam saku!

Key feature: Kamu kudu sering-sering cek Special offers di app ini karena Mitsubishi suka bagi-bagi voucher dan ngebocorin informasi diskon untuk spare part mobil Mitsubishi favorit kamu!

Movreak Expanding Coverage

By | Mobile Apps, News, Products

Movreak currently expanding its coverage area.

 Movreak Singapore

Having previously routinely provide support data for the area of ​​Singapore, Movreak will now move to the wider region.

Movreak is currently being tested to be able to support the data of ​​Malaysia.

For now, only the area of ​​Kuala lumpur and Penang are available. If the trial is successful, the other cities will soon be available.

  Movreak KL

Movreak Launching

By | Mobile Apps, News, Products

 

DyCode bekerja sama dengan XL mengadakan acara launching resmi salah satu produknya, Movreak, pada 30 Maret 2013. Acara ini dimeriahkan juga dengan nonton bareng film G.I Joe: Retaliation serta bagi-bagi hadiah berupa gadget, boneka, majalah serta merchandise-merchandise menarik lainnya.
Launching Movreak BannerAcara yang diadakan di BlitzMegaplex Bandung, Paris Van Java, Auditorium 7 ini menarik banyak perhatian khalayak. Terutama karena tiket gratis untuk acara ini dibagi-bagikan melalui media twitter bersamaan dengan kuis-kuis berhadiah yang sangat menarik.

Dalam acara ini, Movreak secara resmi merilis Movreak untuk Android. Sebelumnya, Movreak for Android masih dinamakan “Movreak Preview”, dan pada acara launching kemarin, secara resmi Movreak mengeluarkan versi untuk platform android dengan nama V1.

Untuk melihat bagaimana meriahnya acara Movreak Launching ini, simak saja foto-foto di bawah ini.

 

_MG_9781

Auditorium 7, tempat acara dilangsungkan

_MG_9793

62291_10200696369393417_1019574938_n

149263_10200696409714425_653888731_n

Sesi yang ga boleh kelewat, foto bareng dong

_MG_9795

XL dan DyCode bekerja sama dalam melangsungkan acara ini

541327_10200696530677449_921040306_n

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Para partisipan di depan meja registrasi

_MG_9776

Foto bareng dulu di depan pintu masuk

_MG_9782

_MG_9785

_MG_9787

Movreak Launching! Already on All Platform!

552309_10200696456915605_1617409935_n

407992_10200696458835653_939050285_n

One More Surprise! Yes, update for Movreak iOS!

_MG_9799

_MG_9798

Lunch + Press Conference Session after the show

Finally, Movreak for Android released in 12-12-12 at 12:12

By | Mobile Apps, News, Products

Banner Twitter

After a long wait, finally Movreak for Android launched in 12-12-12 promptly at 12:12.
Movreak for Android was even launched, but already has the look of the latest Movreak UI update which will be released for other platforms. First used on Movreak for Android.

Movreak is the application for the movie lovers. With this application, Movreak’s users (Vreaks) can see what movies are currently running in theaters. Not only that, the Vreaks can also see the synopsis, schedules, theater locations, and even read or write reviews for films of interest. Users can also connect to social networks like twitter, facebook, etc..

[clear/]

This application can be downloaded at Button Text

 

Here are some Movreak for Android’s screenshots:

Splash screen

Splash Screen

3 Now Playing List

Now Playing

4 Movie Showtimes

Show Times

5 Movie Detail

Movie Detail

Pop Over Login

Connect to social media

review1

Review

Movreak for Windows 8

By | Mobile Apps, Products

SplashScreen

Movreak apps, now available for Windows 8 OS.

Movreak or Movie Freak is what movie freaks need, an app for supporting their addiction of watching movie at cinemas/theaters.  Movreak app is used for viewing and sharing movies’ show time and place. You can browse now-playing movies, check the show time & places, and share to your friends by email or SMS. Or rather, if you’re stuck in place where there’s a theater nearby and you want to kill time by watching any movies there, then you simply just browse what movies are playing in that theater. Still, you still have a chance to bring along your friends to watch movie with you, by sharing the show time to them.

Movreak supports data for all cinemas (both blitzmegaplex and 21 cineplex) in all cities in Indonesia. There’s no single website or application that provides such data. Movreak is the only solution.

Movreak app is currently available for iOS devices (iPhone, iPod Touch, iPad), Nokia Symbian^3 devices, Nokia S-60 (for Asha Full Touch), BlackBerry, Windows Phone, and now for Windows 8.

Movreak for Windows 8 has all the Movreak (previously, for other platforms) features and some upgrading on the display and layout. We work really hard to make Movreak app has simple UIs, intuitive, easy to use, yet still pay attention to aesthetics.

Go get it at Button Text

(Don’t forget to comment and rate to help us improve the apps)

 

Here are some Movreak for Windows 8 screenshots:

Search NowPlaying

Search                                                                   Now Playing

MovieDetail MenuBar

Movie Details                                                           Menu Bar

AllTheater Setting (general)

All Theaters                                                             General Setting

ShareMovie Setting Country and City

Share Movie                                                         Setting Country & City

Mindtalk for iPhone

By | Mobile Apps, Products

Mindtalk.com is a raising social networking service in Indonesia.

DyCode just finished the development of Mindtalk app for iPhone and it’s currently in testing phase. Soon it will be available on the AppStore. For now, please take a look the video:

[youtube width=”480″ height=”360″ link=”http://www.youtube.com/watch?v=HYq8phAGWvc”]